zaterdag 21 augustus 2010

Update


Tussen de bedrijven door groeit mijn haakwerk toch gestaag. Het is ook zo leuk om telkens een streepje erbij te maken. Bij de Granny-stripe ben ik bijna aangekomen bij het volgende "keerpunt", de plek waarbij ik de kleuren weer in tegengestelde volgorde ga verwerken. Nog 4 strepen. Ook de ripple groeit lekker door, die haakt ook wat gemakkelijker. De Granny is van Drops-garen dat haast geen twijning heeft, waardoor je echt op moet letten alle draadjes van het garen mee te nemen. Bovendien is het hele geval heel wat zwaarder als het baby-ripple-dekentje. Die probeer ik zonder kleurenplan te maken, wat voor mij niet meevalt. Er zitten 8 kleuren in, het enige wat vaststaat is dat de 8e/16e enz. streep telkens rood wordt.


Hier is het overigens stralend zonnig, de populieren op het grasveld ruisen flink. Dat zijn echt mijn favoriete bomen, zo'n heerlijk geluid maken ze bij een beetje wind. Maar toch gaat de herfst onvermijdelijk komen. Ik vond vandaag tijdens het rondje met het hondje de eerste afgevallen hazelnoot. Wat voor onze viervoeter meteen een rede was om daar eens flink om te vechten met een veel grotere hond. Gelukkig was de baas van deze hond kortdaat...hij trok de 2 uit elkaar. Dus nu ligt ons hondebeest heel "zielig" met een zere poot in de mand. Ja, ja,.....ik trap er niet in. Die hazelnoot bewerkte wel dat ik weer eens een appeltaart ging bakken. Dat is in ons gezin eigenlijk wel vaste prik in het weekend. Maar in de zomer heb ik er niet altijd zin in. Vanavond als iedereen weer thuis is van het werken dus een lekker stuk taart bij de koffie. Fijn weekend.
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. Mooi om te zien hoe je deken (als dat het wordt) groeit. Ik zou waarschijnlijk alleen nog maar naar de kleuren staren en aan haken niet meer toekomen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt gelijk, het hele spul ligt te zwerven op de buitentafel, kan er zo vanachter mijn buro op kijken, en dat doe ik ook steeds. Word er zelf blij van.

    BeantwoordenVerwijderen