donderdag 19 augustus 2010

Ripple


Eerst maar een plaatje vanaf mijn balkon, je zou het niet zeggen maar op dit moment regende het. Ik maakte deze foto's op woensdag en had helaas die dag geen tijd om te bloggen.


Op mijn krukje ( ik zit namelijk droog, hoe hard het ook regent) weer een nieuw project. Oh, hoe gemakkelijk is het iets nieuws te beginnen!! Van wat restanten wilde ik graag een ripple-dekentje maken. Gewoon maar wat opgezet en gekeken hoe het uitviel qua maat en zo. Het bleek plm. 80 cm. te zijn met al die bergen en dalen. Ik weet helemaal niet of ik het ook ga halen er een vierkant van te haken.


Maar alleen al het plezier van iets nieuws opzetten is geweldig. Als ik een stukje verder ben zal ik nog wel eens gaan wegen (de bollen) en meten (hoeveel heb ik gehaakt en hoever ik nog kom). De Granny Stripe is een lange termijn project. Ik probeer elke dag 1 of 2 strepen te haken, dan komt er langzaam vordering in. Het is toch nog geen weer om met een lekker dekentje op de bank te zitten.....


Het is nog gewoon heerlijk zonnig! Genieten geblazen dus op mijn rondje met het hondje.
Posted by Picasa

5 opmerkingen:

 1. Lovely colours you are going to crochet with!
  ~marita~

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellig balkon heb jij en wat een mooi uitzicht. Geweldig! Je dekens worden mooi. Welk garen gebruik je voor die ripple deken?
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Monique, ik zie nu (de 26e) je reactie. Ik heb ook naar jouw blog gekeken en je bent net als ik een "nieuweling". Ik wil je graag volgen, maar (ahem.....) weet niet hoe ik dat moet doen, vanavond aan jongste zoon vragen dus. Het garen voor die ripple is eigenlijk gewoon een Zeemannetje, maar de kleuren spraken me zo aan. En ja, ons balkon is geweldig. Je ziet zelfs nog maar een klein stukje ervan.
  Groetjes,
  Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Tjits, leuk dat je me volgt. Ik ga jouw ook volgen. Ik had inderdaad dat garen ook bij de zeeman zien liggen maar dan twijfel ik weer omdat het 100% acryl is. Maar je hebt mij overtuigd. Het ziet er heel mooi uit.
  Ja, al die blog mogelijkheden heb ik ook nog niet helemaal onder de knie. Zo wil ik ook een eigen achtergrond/sjabloon toevoegen, maar heb geen idee hoe ik dat moet doen.
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Monique, wat dat 100% acryl betreft: normaliter brei/haak ik er nooit mee. Maar ik wilde graag eens zo'n dekentje proberen en kijken of ik het als het af is via Marktplaats (oid) zou kunnen verkopen; vandaar dat ik voor dit goedkope garen koos. Het blijkt toch wel heel fijn garen te zijn om mee te werken en het is gemakkelijker in onderhoud, wat voor zo'n babydekentje een enorm voordeel is. Vandaar.

  BeantwoordenVerwijderen