dinsdag 28 september 2010

Snelle appeltaart

Ik weet niet zeker of ik het weleens verteld heb, maar wij zijn een echte appeltaartfamilie. Een van mijn favoriete recepten is deze snelle jongen. Ideaal om na een wat simpel maal als dessert te geven (warm met bolletje ijs/slagroom) of bij een heerlijke espresso. Het komt uit een heel oud kookboek van Tip met allemaal appeltaarten erin. De eerste keer dat ik het maakte vond ik het hele geval mislukt, de tweede keer ook en de derde keer ging er een lichtje op: het hele geval omkeren!!

Zo ziet het eruit als het uit de oven komt (combi oven: 15 minuutjes op 220 graden/450 watt)

En zo na de grote omkeertruc. Recept?
Op de bodem van je taartbodem een laagje suiker en kaneel strooien. Appels in schijfjes erop. Dan mengen: 120 gram bloem met 80 gram havermout en 200 gram suiker. Ik doe dat altijd op een groot diep bord; dan giet ik er 120 gram gesmolten boter over en werk dat met een vork tot kruimels, over de appeltjes verdelen en hup in de oven. Stand zie boven.
Het heeft 1 nadeel dit recept: het is het lekkerste op dezelfde dag, gewoon lekker opeten dus en niet bewaren.
Dus vanavond nog wat lekkers bij mijn haakwerk.
Posted by Picasa

3 opmerkingen:

  1. Wat doe je me toch aan! Hoe moet ik op gewicht blijven met al dat lekkers?
    Het wordt wel een probleem om het op dezelfde dag op te eten. We zijn maar met z'n tweetjes. Nou ja, dat is van latere zorg. Ik ga het recept zeker een keer proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, eindelijk is het me gelukt om je volger te worden. Ik werd steeds niet toegelaten...... maar nu sta ik erbij !! Heerlijk recept trouwens en je maakt erg mooie dingen. Erg inspirerend!! Groetjes,
    Claire

    BeantwoordenVerwijderen