woensdag 8 september 2010

Mijn laatste haakboek

Dit is mijn laatste aanwinst op haakgebied.....echter ik kocht het in 1982!!
Ik heb er zelf niets uit gehaakt, mijn moeder wel. Zij was echt altijd aan het haken. Gisteren was het haar sterfdag en dan denk je weer aan alles wat ze heeft gemaakt wat nog iedere dag door mij gebruikt wordt. Wat zij uit dit boekje haakte moest ik opzoeken in de linnenkast: het spreitje van de wieg voor onze oudste zoon. Het wiegje had mijn vader indertijd voor mijn geboorte gemaakt, en mama maakte voor haar kleinkinderen een spreitje erin.

Het was banaantjesgeel, maar door het vele wassen, vele gebruik en vele jaren bewaren lijkt het nu bijna wit. Toch blijft het gekoesterd.
En aangezien de granny-stripe nog in de wacht staat (ik denk dat ik het opnieuw doe en dan in voorspelbaarder kleurverloop) ben ik verder gegaan met het paar sokken dat naast mijn stoel lag. Ik kreeg het garen van een vriendin die op reis ging naar New York en het leuk vond voor mij sokkenwol mee terug te nemen. Ik had een verlanglijstje gemaakt met ongebruikelijk garen. Het was de bedoeling dat zij van dat lijstje 1 streng zou kopen die ik haar zou betalen bij thuiskomst. Maar.....er was niets van mijn lijstje te vinden. Dus kreeg ik van haar als troost een streng. Het is 100 % merino-wol. Heel zacht ....maar ik brei er niet graag sokken van ivm slijtage. Als er geen nylon in zit zijn ze zo kapot. Omdat het zo zacht is heb ik een patroon van Nancy Bush gezocht. ( Sokkenboeken heb ik bij de vleet aangeschaft) Het worden dan mijn luxe-bui sokken. Als ik dit paar deze maand afheb dan heb ik dit jaar 9 paar sokken gemaakt, ik probeer elk jaar minstens 12 paar sokken te breien.


Omdat ik nu weer zo lekker aan de haak ben wil ik graag wat haakboeken aan gaan schaffen. Suggesties??
Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. wat een leuke sokken. Mooi patroon.
    Ik ben zelf nog niet echt thuis in de haakboeken, maar ik heb laatst het boek
    300 haaktips en technieken van Jan Eaton gekocht bij Boekenvoordeel voor maar 6 of 7 euro. Ik vind dat een heel leuk boek.

    BeantwoordenVerwijderen