zaterdag 25 september 2010

Nieuw garen en nieuw projecti

Allereerst een fotootje van mijn hoekje binnen. Het is niet altijd lekker meer om buiten te zitten, maar hier is het ook goed toeven. Natuurlijk met mijn onvermijdelijke beker koffie (ben geen theedrinker).


Naast mijn stoel genoeg kleur. Zoals je ziet de grote granny-stripe; 2 nieuwe vierkanten van mijn nieuwe dekentje, een geweldig sokkenboek, in het zakje wat restanten waarmee ik de nieuwe vierkanten haak, en al mijn nieuwe bolletjes katoen. Daar moet ik nog wel een poosje naar kijken...om te wennen. Het is nl. glanskatoen en ik vind het te veel glanzen voor het idee wat er in mijn hoofd spookt. Ik wil "gewone" granny squares" gaan maken met een zandkleurige rand. Wat ik overdag maak ziet er in kunstlicht niet uit: het glimt me tegemoet waardoor subtiele kleuren wegvallen.


Dit worden de nieuwe vierkanten (patroon van Drops). Ik ben niet zo'n geweldige patroonlezer (uitgeschreven patronen). Ik heb in "mijn" vierkanten (alle andere na de eerste) ook een heel andere rondestart gemaakt: ergens anders begonnen omdat ik de aansluiting dan mooier vond worden. Ook nieuw is het meehaken van de draad (ergens op you tube gevonden, zal ik nog eens opzoeken).

Morgen weer eters, het hele huis ruikt heerlijk...ik maak een rijsttafel. Dus al mijn pannetjes staan te pruttelen. Ik heb ook wat gietijzeren pannetjes aan onze zoon meegegeven met zijn huwelijk...greep nu mis. Dan maar wat overgieten in iets anders.
Fijn weekend allemaal.
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. Hallo Tjits,
    Heerlijk weer hè al die nieuwe kleuren.
    Je granny's zien er fantastisch uit. Leuk patroon. Wat de glansgaren betreft, daar kan ik me niet echt iets bij voorstellen. Ik hoop in ieder geval dat je er aan gaat wennen.

    BeantwoordenVerwijderen