maandag 11 april 2011

Tussenstand

 De schaal die onze dochter ooit maakte krijgt al een aardige kop met vierkantjes (hij zit niet tot op de bodem vol hoor, onderin nog wat bollekes wol). De teller staat op ongeveer 130! En pas 1 dezelfde: niet op zitten letten tijdens het haken.
Om goed te kunnen zien wat er nog moet gemaakt worden leg ik het af en toe eens uit volgens dit schema: alle horizontale rijen hebben dezelfde 2e ring, alle verticalen hetzelfde hart. In heb ook nog een spiekbriefje waarop staat wat er nog gemaakt moet worden zodat de keukentafel weer leeg kan.
En tja... hoeveel zullen het er totaal worden? Hoe groot wil ik dat het wordt?
Nog tijd genoeg om over na te denken, ondertussen gewoon lekker doorgaan. Enne, ik werk elk draadje onmiddellijk weg.

woensdag 6 april 2011

Nieuwe vierkantjes

 Ja, ik kon het niet laten. Weer wat bolletjes Zeeman-garen gekocht. Deze keer met creme ipv wit. (Maar waar is de oranje?? Is het misschien te koop bij een filiaal bij jullie in de buurt? Hoor het graag.) Ik had nog een piepklein restje oranje, dus een paar hartjes mee kunnen maken. Aangezien ik niet iemand ben van "in het wilde weg" kleuren samenvoegen heb ik een systeem bedacht om toch allemaal verschillende te krijgen.
Dit is het systeem (in opbouw). De wat langere rij bovenaan hebben allemaal hetzelfde hart. Per stapeltje dezelfde 2e ring. En in datzelfde stapeltje de 3e ring van steeds een andere kleur. Zo ontstaan er stapeltjes van 5 (omdat er geen oranje is). Per startkleur worden het dan 6 x 5 granny's = 30 blokjes x 7 kleuren = 210 blokjes. Mocht ik nog een bol oranje bemachtigen dus meer (vraag me niet hoeveel, deze rekensom heeft al aardig wat denkwerk gekost!). Ik heb ook geen idee hoe groot een en ander zal worden, hoeveel garen ik (weer) over hou en of ik het hele geval niet 2x maak om een wat grotere deken te krijgen. Vooralsnog ben ik wel weer eventjes "van de straat".